השכן המקסים שלי הביא לי השבוע שקית מלאה בלימונים ישר מהעץ שלו.
אז מה עושים עם לימונים? לימונדה, נכון? אז זהו שלא.
בליל שבת התארחנו אצל חמותי לכבוד יום ההולדת של האחיינית האהובה שלי וכרגיל התנדבתי להכין עוגה. בדרך כלל אני מכינה עוגת שוקולד מושקעת, אבל הפעם החלטתי שאני אהרוג 2 ציפורים במכה אחת. במקום להכין עוגת שוקולד אני אכין פאי לימון עם מיקפצת (עמוד 85). ככה אני גם אשתמש בלימונים וגם אכין מתכון מהספר.
רעיון גאוני, נכון? אז זהו , שממש לא!
בהתחלה היה בסדר
הבצק יצא ממש מוצלח. שמתי אותו בתבנית, הורדתי את הקליפה מהלימונים בזסטר החדש שלי (אני מתה על גדג'טים למטבח), והתחלתי בהכנת המלית. ערבבתי קורנפלור עם פודינג ומים לבלילה, התחלתי לערבב כדי שלא יהיו גושים, ואז צלצל הטלפון.
עוד מוכרת שמנסה למכור לי ביטוח חיים. או משהו כזה. האמת שלא ממש ענין אותי מה היא מוכרת. פשוט רציתי שתרד מהקו כדי שאני אוכל לחזור לעוגה. אבל לא. היא צריכה לשאול אותי "מה שלומי?"
מי מכיר אותך בכלל? מה את חברה שלי?
סוף סוף הצלחתי לסגור את הטלפון ולחזור לבלילה. אבל הבלילה פתאום, לא היתה ממש בלילה. יותר גוש סמיך כזה. לא נורא. לא חשדתי. למה שאני אחשוד? מה אני חשדניסט?
הוספתי את הבלילה\גוש לסיר כמו שכתוב במתכון וערבבתי טוב טוב. כמעט ולא היו גושים. גם כאן לא חשדתי. למה שאני אחשוד? הוספתי את שאר המצרכים למלית וחיכיתי, כולי ציפיה, שהקרם יתעבה כמו שכתוב במתכון.
אבל לא דובים ולא יער. הקרם לא התעבה.
כאן חשדתי!
טוב. בואי נהיה יצירתיים.
הוספתי קורנפלור, הוספתי פודינג, ערבבתי, חיממתי. ערבבתי, עוד.
נאדה. לא התעבה.
טוב אולי זה יתעבה עם הזמן. אולי זה יתעבה בתנור – יש ביצים, נכון? הם בטח יתגבשו בתנור. טעות!!!!!!!
המלית לא התגבשה וכשניסיתי לשים מעליה קצף חלבונים, החלבונים החלו להחליק מעל המלית כמו טוביה צפיר בריקוד "אגם הברבורים" (ראו סרטון למטה):
בסוף שפכתי חלק גדול מהמֵלית (או המַלית – מה זה המילה המעצבנת הזאת) והכנסתי שוב לתנור לעוד 10 דקות.
התוצאה: יצא די טעים דוקא אבל נראה ממש לא טוב. אז הוספתי קצפת למעלה ובסוף זה נראה די בסדר. הנה תשפטו בעצמכם:
![]() |
![]() |
![]() |
||
זו העוגה המקורית | ככה יצא לי | ככה זה נראה עם הקצפת למעלה |
.
המשפחה דווקא פרגנה, אבל אני לא הייתי מרוצה. אז עכשיו אני מחכה שהשכן שלי יחזור מחו"ל ויביא לי עוד לימונים, כדי שאוכל להתענות (סליחה – לנסות) שוב.
אז שבוע אחד עבר מתחילת הפרויקט ונשארו עוד 51.
הכנתי 8 מתכונים (לא כולל את הפאי לימון – אותו אני אכין שוב ביום בהיר אחד) ורוב המתכונים יצאו בסדר – לפחות יותר טוב מפאי הלימון.
בלט במיוחד המתכון לגלילי בצק עלים בגבינה מלוחה שקיבל דוז פואה מהמשפחה.
בינתיים אני מרגישה מאותגרת ומאושרת (ולא רק מכל השוקולד שאכלתי ממשלוחי המנות שקבלנו – חג פורים, חג פורים, חג מלא שוקולדים!)
המשך יבוא…